Wednesday, 28 August 2013

Between Two Wings : Part 3.1 ( LUrV3)

aha...assalammualaikum....pakcik is back!!! Terima kasih pakcik ucapkan kepada korang yang tegar sudi singgah belog berhabuk pakcik. Bukan sekadar gila basikal malahan ia penuh dengan penciritan. Ok sori pencoretan pakcik. Hoho

Kenapa pakcik pilih Part 3.1 (LUrV3) ? Ha kalau korang dah baca part 2 korang akan tahu kenapa. Sebab pakcik kata pakcik nak buat part 3, tapi apakan daya. Hajat pakcik tidak kesampaian. Macam pakcik dah cong korang saja kan? Maaf-maaf. :) Maka pakcik skip untuk jadikan part 3.1. Kalau pakcik terus mula part 4.0 mesti korang kata pakcik tipu la, tak jujur la, hensem la, apa la kan. Haha. Maaf-maaf.

Ok nak dijadikan stori, Alhamdulillah sudah melangkaui sebulan lebih pakcik berada di bumi Kapit ni dan lebih spesifiknya di bumi Sungai Bebangan. Nak menangis rasa pakcik. Huhu.

Selamat Datai ke SK Sg Bebangan


Tapi dalam kegembiraan ini terselit kesedihan PK1 yang sangat berdedikasi Cikgu Kuji telah bertukar sekolah ke sekolah lain. Sebenarnya Cikgu Kuji ini antara yang memberi kata-kata semangat kepada pakcik masa mula-mula pakcik sampai di sini dan ada ayat beliau masih terngiang dalam sanubari pakcik sehingga saat ini. Semoga kamu sentiasa sukses dimana jua kamu berada !

Gambar kenang-kenangan bersama Cikgu Kuji (duduk 5 dari kiri dan segak berbaju batik)


" kamu jangan bina sempadan dalam diri kamu. sekiranya kamu membina sempadan dalam diri kamu, kamu akan menyukarkan perjalanan kamu di sini" (Cikgu Kuji, 2013)

Orang kata untung kalau masuk pedalaman ni, lagi-lagi dapat P3. Gelaran OKB (orang kaya baru) pasti akan melekat. Cuma bagi pakcik gaji sekadar angka dan amanah yang dijalankan adalah terasnya. Prof Dr Muhaya pernah menyatakan bahawa "sekiranya gaji kita 4K, adakah kita bekerja seperti gaji kita 2K atau kita bekerja seperti gaji kita 6K". Disini gaji bukan ukurannya, namun sikap dan integriti kita yang memainkan peranan terhadap tahap mana sumbangan kita.

Teaching is work of heart. Love first then teach

Perhimpunan pagi yang mendamaikan


Rionaldo Ameng dan Jackson Nyaring

This is how my story begin. I'm in love with this profession.


Pelajar tahun 5 berkolaborasi bersama laptop pakcik yang berusia hampir 7 tahun

Sejujurnya I'm in Love with this school. Pakcik bangga kerana SK Sungai Bebangan merupakan sekolah pertama penempatan pakcik. Ia pengalaman yang sangat berharga.

Anak-anak didik SK Sungai Bebangan.. All the best !!!

No comments: