Saturday, 24 September 2011

Sahabat Tiada Tara Nilainya

Penulisan kali ni pak cik nak cuba menyantaikan, ni cam test kat pembaca sajo.

Sebonarnya kawan lama pak cik komen sebab penulisan pak cik cam skema. Ye tak ye jugak sebab cam wat karangan sekolah la jadinya kan. Maaf la ye, pak cik baru belajar.

Pok cik sobonarnyo tengah duk mencari idea nak ngaja mcro teaching akan datang. Disobabkan pok cik tak do idea, menulis la pak cik ari ni.

Tengah lepak-lepak teringat la kat anak buah pak cik panggil kakak (Nurul Shuhada) umur baru je 4 taun. Pak cik suka bila dia ni nyanyi lagu Sahabat Selamanya oleh Padi. Ha lagu yang untuk Upin Ipin tu. Kakak ni boleh hafal relax je, pak cik sendiri pon tak hafal. Hehe..

Kakak masa kecik-kecik dulu

   
ni kakak da besar la sket

Tapi sobonarnya pak cik bukan nak cerita tentang kakak ni..tapi pak cik nak cerita siapa yang selama ni pak cik hargai dan sayang dalam hidup pak cik..macam lagu SAHABAT SELAMANYA oleh PADI...

Dua tiga kapal berlayar di samudra
Ayo sahabatku kita bergembira
Bermain bernyanyi bersama menikmati indahnya dunia

Karena Sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya setia

Berakit-rakit kita kehulu
Berenang-renang kita ketepian
Kita berbeda untuk saling mengisi
Segala kekurangan kita
mencari Sahabat untuk selamanya
Atasi semua perbedaan
 
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya… Selamanya setia
Sahabat untuk selamanya
Berbagi dan saling menjaga
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya… Selama-lamanya… setia…

Kalau semua nak tau antara pak cik paling sayang ialah benda ni...Jeng...jeng...jengggggggg....

ta daaaa....ini lah buah pinggang pak cik..walaupun kengkadang de konflik..tapi diorang ni la yang terbaik..hehe
Sebenarnya pak cik berbangga dengan sahabat-sahabat pak cik. Setahun lagi pak cik bersama diorang ni, so pak cik nak mengoptimumkan hubungan supaya bila pak cik da kerja t, pak cik ada kisah untuk pak cik cerita dekat anak-anak, cucu-cicit, jiran tetangga dan semua lah yek. PISMP Pengajian Sains 2 korang memang terbaik lah.

ini gambar sahabat pak cik..da macam adik beradik, dari tadika sampai la sekarang masih bersama...cuma korang da kerja dan kita da jarang bersama...=(
Dalam gambar ni, ada jugak yang tak ada..pak cik bangga ada kawan macam korang sebab korang ni memang bez la...serius kalu pak cik kawen, pak cik nk diorang ni la jadi orang kuat merewang dalam majlis tu. Bila pak cik meninggal pak cik harap diorang ni la yang mandikan, kapankan, tanam dan wat majlis untuk pak cik. Semoga Allah kekalkan persahabatan kita ek (stail orang Johor kena ada ek). Kepada yang lain-lain maafla sebab dulu masa muda mudi mana de kamera, tak de la gambar ye. Terima kasih geng ex Sekolah Kebangsaan Seri Pengkalan.

ini pulak sahabat pak cik tyme sekolah dulu...sebenarnya ramai lagi, lagipon ni masa form 5, ada lagi yang lain.
Pak cik ada sahabat masa sekolah dulu. Sebenarnya kebanyakan dari kami sekelas dulu tapi dipecahkan menjadi kelas yang berlainan. Tapi pak cik anggap walaupun kelas lain tapi hati kami tetap sama. Ari tu raya wat reunion bez je, maklumla lama tak jumpa kan. Tapi pak cik sayang korang la sahabat. Terima kasih geng ex Sekolah Menengah Kebangsaan Semerah.

Last sekali kau dan aku sahabat untuk selamanya setiaaaaaaaaaaaaa.............hehe..babai....

Insan Yang Sedang Belajar

Osman.Z

4 comments:

Bella Bell said...

pehhh... lu buat gua hampir menitiskan air mata beb.. tengok! ada gambar kami semua.. sob3~~


errrr.... okbai!

Osman Z. said...

haha...x dok la...pak cik sajo tokonang kek ekau sumo ni...staun lagi kan kita bersama...dengar cita taun depan banyak plan

En Muhammad said...

nonen..gmbar ak lau bleh zoom cket..hehehe..

Osman Z. said...

haha...peruz t aku kuar post khas untuk ko
haha